Kvinner i styrer

Norge, med Næringsminister Ansgar Gabrielsen i spissen, har satt tema kvinner i styrer på den globale agenda. I utlandet er man imponert over at norske selskaper klarte ”det umulige” på kort tid.


Ansgar Gabrielsen, Norsk Næringsminister 2001-2004

Spania, Island og Frankrike har nå fått egne kvoteringsløsninger og i Australia, Canada og UK er det nå tydelig fokus på dette tema.

The Lord Davies Commission i Storbrittania sin rapport om temaet
> Les rapporten

Advokatfirmaet Eversheds’ rapport om hvordan selskapene ha klart seg gjennom finanskrisen viser selskaper med god kjønnsbalanse i styrene har klart seg best.

Kvinner i ledelse

I 2010 la McKinsey frem studien ”Women Matter” som omfatter ledelsen i 279 selskaper. Studien viser at gjennomsnittelig return on equity over en to-års periode var 7% høyere for selskaper med god kjønnsbalanse i ledelsen enn for selskaper uten kvinner i ledelsen (22 mot 15%). Operating margins var 6% høyere. > Les mer

1

Slike studier har fått mye oppmerksomhet. Accenture UK & Ireland satte som mål å ha 30% kvinner på alle ledernivåer innen 2011. De nådde målet allerede i 2010.

I Tyskland satte Deutsche Telecom seg samme mål innen 2015 og de 30 største DAX selskapene fulgte etter.

 
________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Kontakt Styrefaglig Møteplass: elin@styrefagligmoteplass.no +47 93 28 02 30

© Copyright Styrefaglig Møteplass 2002-2015